Honderdjarige AFWC kijkt graag vooruit

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) vierde tussen 23 maart 2017 en 23 maart 2018 haar honderdjarige samenwerking. Bij de leden blijft er een grote behoefte om nauw met elkaar samen te werken in de Federatie. Samen blijven de corporaties zich inzetten voor het betaalbaar houden van wonen in de stad, legt Federatie-directeur Egbert de Vries uit. 

Lees meer >


Museum het Schip organiseerde diverse excursies en exposities over 100 jaar sociale woningbouw

Ter gelegenheid van ons jubileum organiseerde Museum Het Schip diverse excursies en exposities over een eeuw sociale woningbouw in Amsterdam. Dit museum blijft een prachtige locatie om in de geschiedenis te duiken van de sociale woningbouw.

Lees meer > 


Internationale jaarmeeting AFWC maandag 19 juni 2017

De jaarbijeenkomst van de AFWC maakte in juni 2017 onderdeel uit van het International Social Housing Festival. Op maandag 19 juni vergeleken we de stand van zaken van de sociale woningbouw in Amsterdam met die in andere Europese steden, zoals Berlijn, Parijs, Wenen en Kopenhagen. Uiteraard deden we dat samen met vertegenwoordigers van volkshuisvestingsorganisaties in die steden. 

Vanwege het internationaal publiek was de voertaal Engels. 

Wilt u nalezen wat hier is gepresenteerd en besproken, klik dan hier. 


Het historieverhaal van de AFWC

In 2017 hebben we het geschiedenisverhaal van de Federatie geactualiseerd. Het is geschreven door Jaco Boer in opdracht van de AFWC en geeft een mooie inkijk in de historie van de samenwerking tussen de Amsterdamse woningcorporaties sinds 1917. 

Klik op de afbeelding voor de pdf. 

We hebben dit verhaal ook vertaald naar het Engels, dit staat op onze Engelstalige webpagina. 

 

 

 

Van krot tot woongenot

Zo'n 40 % van alle inwoners van Amsterdam woont in een huis van een woningbouwcorporatie. De woningen zijn van alle gemakken voorzien. Ruim honderd jaar geleden was dat heel anders en woonden tienduizenden arbeiders vaak nog in krotten zonder toilet en keuken. De film "Van krot naar woongenot" laat zien wat de corporaties hebben gedaan om het wonen voor Amsterdammers te verbeteren en toont de geschiedenis van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. Maker van de film is Roul Meijer. De film kwam in 2007 tot stand bij het 90-jarig bestaan.

Klik op de afbeelding voor de film.

 

 


Overzicht jubileumactiviteiten

De Federatie stond op verschillende momenten afgelopen jaar stil bij het 100-jarig bestaan.

Bekijk het overzicht >

 

 

Foto's van de aftrapbijeenkomst 23 maart 2017

Klik voor meer foto's

Deel deze pagina