Jaarbijeenkomst 2019

Jaarbijeenkomst AFWC 2019

Op maandag 1 juli 2019 organiseerden we onze jaarbijeenkomst met de presentatie van het Jaarbericht 2019. In dat Jaarbericht staan de prestaties van alle Amsterdamse corporaties samengevat o.a. op het gebied van verhuur, renovatie en nieuwbouw.

Het Jaarbericht is hier in te zien >

De toelichting / presentatie is hier in te zien >


Het centrale thema van de bijeenkomst was de groeiende tweedeling in de stad en de mogelijkheid van woningcorporaties om daarmee om te gaan.

Jeroen Slot, directeur dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek, presenteerde meer informatie over de groeiende tweedeling. Link naar zijn presentatie >

Monique Kremer, hoogleraar actief burgerschap en onderzoeker Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, ging in op de rol van woningcorporaties om mensen te stimuleren zich in te zetten voor ontmoeting in de buurt.

Link naar haar presentatie >


Verslag van de bijeenkomst

Bert Pots van Congresredactie.nl maakte een journalistiek verslag over de Jaarbijeenkomst. Lees het hier >


Nieuwe digitale atlas sociale woningbouw in de hele MRA

Tijdens de jaarbijeenkomst presenteerden we ook de nieuwe digitale atlas met alle woningen van alle 30 woningcorporaties in de hele Metropoolregio Amsterdam (MRA).

De interactieve kaart is het resultaat van samenwerking tussen AFWC en de dienst Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, team Beeld en Data.

Klik op deze link of op de afbeelding voor de kaart >

 

Per woningcorporatie en per bouwperiode is inzichtelijk waar de woningen staan.

In totaal gaat het om zo’n 400.000 woningen in de gemeenten Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Diemen, Edam-Volendam, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad en Zandvoort.


Foto's van de bijeenkomst (fotograaf Nico Boink)

Deel deze pagina