Samenleven in gemengde projecten

Bijeenkomst 25 november 2019

Maandag 25 november jl. organiseerde de AFWC een bijeenkomst voor corporatiemedewerkers en andere betrokkenen, die in de dagelijkse praktijk actief zijn voor de gemengde woonprojecten, waar statushouders en Nederlandse jongeren met elkaar samenwonen. Er werden diverse onderzoeken gepresenteerd naar hoe het samenleven gaat in die woonprojecten. Daarbij was er aandacht voor het zelfbeheer, de betrokkenheid van de bewoners bij elkaar, de betrokkenheid van de corporaties en organisaties zoals vluchtelingenwerk, de gemeente en de Academie van de Stad. Na de drie presentaties volgden levendige gesprekken waarin veel ervaringen werden uitgewisseld.

De aanwezigen waren het er over eens, dat het nuttig is om dit te blijven doen. De AFWC zal eind 2020 in elk geval een herhaalbijeenkomst organiseren.

De onderzoekspresentaties zijn hieronder aan te klikken.


De onderzoekspresentaties

  1. Casper Koolmees; masterstudent sociale geografie (nu afgestudeerd), deed zijn masteronderzoek zomer 2019 naar het samenwonen op Stek Oost.
  2. Carla Huisman, TU Delft, presenteerde haar onderzoek 'Hoe zelfbeheer te beheren', uitgevoerd op Startblok Riekerhaven. Link naar de presentatie>
  3. Karin Geuijen, Universiteit Utrecht,  presenteerde de ervaringen van Plan Einstein in Utrecht, waar enkele tientallen Nederlandse jongeren samenwoonden met honderden asielzoekers. Link naar de presentatie>

 

 

Deel deze pagina