Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Afscheid Gerard Anderiesen, volkshuisvester en stadsvernieuwer pur sang

Publicatiedatum: 04-10-2016

Op 4 oktober jl nam Gerard Anderiesen afscheid als bestuurder van woningcorporatie Stadgenoot. De Amsterdamse sociale woningbouwsector heeft veel aan hem te danken.

Tweeëntwintig jaar lang heeft Gerard Anderiesen zich ingezet voor de volkshuisvesting in Amsterdam. Vanaf 1994 als directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. Acht jaar later werd hij directeur van de Algemene Woningbouw Vereniging. Die fuseerde in 2008 met het Oosten tot Stadgenoot. 

De Federatie roemt de inzet van Gerard. Directeur Egbert de Vries: "Gerard is een echte sociale huisvester. Dat bewijst hij nog weer eens in het recente interview met Nul20. Daarin stelt hij terecht dat corporaties er zijn voor mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Dat is onze primaire doelgroep en dat zijn in Amsterdam duizenden mensen. We moeten zorgen dat deze mensen goed kunnen wonen, zo lang als dat voor hen nodig is.

Volgens Gerard blijft de taak van corporaties breder dan alleen woningen verhuren, en ook daarin kan ik me vinden. De nieuwe Woningwet legt ons beperkingen op, maar onze inzet voor leefbaarheid van buurten en voor welbevinden van onze huurders blijft groot. We bedanken hem in elk geval voor alles wat hij de afgelopen tweeëntwintig jaar heeft gedaan voor de volkshuisvesting en onze stad en wensen hem meer vrij besteedbare tijd toe..! 

 

De foto's van Gerard zijn gemaakt voor Nul20. 

Deel deze pagina