Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

AFWC zoekt een nieuwe directeur

Publicatiedatum: 18-03-2021

Vanwege de beëdiging van onze vorige directeur Egbert de Vries als wethouder in Amsterdam, zijn wij nu op zoek naar een nieuwe directeur. Een gezaghebbend gespreks- en onderhandelingspartner, het boegbeeld van de organisatie. Die waardevolle contacten, relaties en netwerken bouwt met huurdersorganisaties, politieke partijen, gemeentebestuurders en ambtenaren.

U treedt veel naar buiten namens de Amsterdamse corporaties en bent zichtbaar in de stad, in zowel de traditionele en als de sociale media. U vervult een actieve rol in het debat over de sector en de positie van de corporaties. De directeur durft het voortouw te nemen en de discussie aan te jagen richting de corporaties

Er is veel werk aan de winkel. Want de verkiezingscampagnes maken het duidelijk: ‘wonen’ is een van de belangrijkste onderwerpen op de politieke agenda. De uitdaging om voor iedereen een passende woning te vinden is enorm. In Amsterdam en omgeving is dat niet anders: de woningmarkt staat onder druk, de ruimte is beperkt en de leefbaarheid staat onder druk -juist in wijken waar corporaties actief zijn.  

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) bestaat sinds 1917 en is de (belangen)vereniging van alle aangesloten woningcorporaties in Amsterdam. Leden van de Federatie zijn werkzaam in Amsterdam, een deel van de leden is ook actief in de Metropoolregio Amsterdam of daarbuiten. De aangesloten corporaties bezitten in Amsterdam zo’n 185.000 woningen (40% van de Amsterdamse woningvoorraad). Gezamenlijk willen de corporaties bijdragen aan goed en betaalbaar wonen in Amsterdam. Mensen met een laag inkomen vormen daarbij de primaire doelgroep; voor hen werken we aan voldoende betaalbare en kwalitatief goede en duurzame sociale huurwoningen. Samen met gemeenten en maatschappelijke partners wordt ook gewerkt aan leefbaarheid in de buurten en aan voorzieningen voor wonen en zorg.

In het Algemeen Bestuur van de AFWC hebben de bestuurders van de aangesloten corporaties zitting. Deze staat onder leiding van Khalid Boutachekourt als onafhankelijk voorzitter. Bij het bureau van de Federatie werkt een vijftiental medewerkers. Het bureau van de Federatie verricht ook werkzaamheden voor de Samenwerkende Woningcorporaties Waterland en het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad, en coördineert de samenwerking tussen de woningcorporaties en WoningNet. Tevens is het secretariaat van de Vernieuwde Stad en het LOC Amsterdam (Loopbaan oriëntatie corporaties) bij de Federatie ondergebracht. Daarnaast vindt afstemming plaats met Aedes – de Vereniging van Woningcorporaties. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de stadsregio Amsterdam.

Wilt u het volledig profiel lezen, kijk dan op de site van Vanderkruijs en partners.

Het algemeen bestuur laat zich in deze sollicitatieprocedure bijstaan door Pieter Cortenbach en Ila Kasem van Vanderkruijs, partner in executive search. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen aan afwcvanderkruijscom 
Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook bellen met Pieter Cortenbach op 020-7267270.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden