Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Amsterdamse corporaties gaan meedoen aan experimenten 'aardgasloos'

Publicatiedatum: 17-11-2016

Amsterdam moet in 2050 een aardgasloze stad zijn, zo maakt het college van Burgemeester en Wethouders vandaag bekend in haar strategie Naar een Stad zonder Aardgas. Om snel ervaring op te doen met het op grote schaal aardgasloos maken van bestaande woningen, wijzen Amsterdamse woningcorporaties al in 2017 de eerste 10.000 woningen aan voor experimenten met 'aardgasloos'.

De pilotprojecten zijn experimenten die moeten uitwijzen welke alternatieve energiebronnen haalbaar en betaalbaar zijn. Het wordt een gezamenlijke zoektocht van gemeente en corporaties en energiepartijen naar ‘wat het beste werkt en betaalbaar is voor huurders’, per locatie kan de uitkomst verschillend zijn. 

Het gaat de corporaties vooral ook om alternatieven voor warmtenetten/stadswarmte. In het algemeen zien de corporaties wisselende ervaringen met warmtenetten vanwege de betaalbaarheid. 

De kosten voor corporaties en voor onze huurders mogen niet hoger worden. Directeur AFWC Egbert de Vries: "Het vraagstuk van duurzame energie moet niet worden verlegd naar de huurders van sociale huurwoningen." 

 

Persbericht gemeente Amsterdam

 

 

Deel deze pagina