Nieuwsbericht

Welkom Nieuws Bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger over aansluiting op het Warmtenet

Bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger over aansluiting op het Warmtenet

Leestijd: 1 min

 

Komende jaren worden duizenden sociale huurwoningen aangesloten op het warmtenet. Wat betekent dit voor de bewoners? Op woensdag 19 januari (vanaf 20.00 uur) gaan de Amsterdamse woningcorporaties, warmtebedrijven, huurderorganisaties en Amsterdammers hierover in gesprek bij Pakhuis de Zwijger.

Wat betekent de aansluiting op het warmtenet voor jou als bewoner? In hoeverre is warmte een goed alternatief? Hoe zit het met de betaalbaarheid? Over dit soort vraagstukken gaan we in gesprek. En ook jij als bewoner kunt (als spreker) meedoen.

Samenwerking warmtenet

In 2040 wil de Gemeente Amsterdam aardgasvrij zijn. Voor een groot deel van de stad worden warmtenetten als beste alternatief gezien. De Amsterdamse woningcorporaties, warmtebedrijven en gemeente Amsterdam hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Aansluiting kan niet zonder samenwerking met de bewoners. Deze avond is er volop ruimte mee te praten en vragen te stellen.

Aanwezige sprekers

Naast bewoners zijn o.a. aanwezig de Amsterdamse woningcorporaties, Vattenfall, Stichting !Woon, Federatie Amsterdamse huurders en bewonersorganisaties. Het actuele programma is te vinden op de website van Pakhuis de Zwijger.

De bijeenkomst is terug te kijken via: Overstappen op het warmtenet