Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Collega Jeroen van der Veer overleden

Publicatiedatum: 11-12-2020

Op 10 december bereikte ons het intens verdrietige bericht dat onze collega Jeroen van der Veer de avond ervóór was overleden. Jeroen wás de federatie, al meer dan 23 jaar. Hij heeft ongelooflijk veel betekend voor de Amsterdamse woningcorporaties. Hij wilde niets liever dan nog jaren dóórgaan en van betekenis zijn voor de volkshuisvesting in de stad en regio.

Zijn werk was zijn hobby. Hij was 56 jaar maar had tot zijn pensioen en liefst langer bij ons willen blijven werken. Hij verliet zowat elke dag als laatste het pand in de pré corona tijd. Sinds april 1997 was hij bij de federatie niet alleen beleidsadviseur maar dé senior onderzoeker en had alle data over sociale huur in de afgelopen decennia in zijn hoofd.

Hij participeerde namens ons in alle grote Woononderzoeken over de stad en regio. Tijdens onze Jaarbijeenkomsten presenteerde hij altijd de meest actuele cijfers en analyses over hoe het er voor stond met de sociale huur in Amsterdam en het hele PWNR gebied. Trots was hij ook op 'zijn' digitale atlas van alle sociale huurwoningen in de hele MRA. 
Hij was een heel dierbare collega. Hij vertrouwde ons toe dat wij voor hem als een gezin voelden. En dat was wederkerig. Ook veel collega's buiten de federatie rekende hij tot zijn vrienden.
Hij was ook een regelmatig spreker op internationale congressen en had een speciale band met Azië. Vele delegaties uit onder meer Zuid Korea, Taiwan, China en Japan bezochten door de jaren heen ons bureau om door Jeroen te worden voorgelicht over hoe we in Amsterdam en heel Nederland de volkshuisvesting hebben georganiseerd. Jeroen was ongelooflijk trots daarop. 

Eind mei werd bekend dat hij ernstig ziek was. Sinds begin oktober verbleef hij in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Wij gaan hem heel erg missen en wensen zijn vrouw Ashimi en zijn familie heel veel sterkte. 

Anneke, Anouk, Berthilde, Cathelijn, Daniël, Do, Egbert, Frank, Janita, Josée, Judith, Letty,  Mathijs, Nancy, Patricia, Radboud, Saïd en Yves.

Egbert de Vries sprak namens ons allemaal een afscheidswoord voor Jeroen. Dit kun je hier teruglezen. 

Het afscheid van Jeroen op donderdagmiddag 17 december is nog te bekijken via deze link. 

https://start.memoriam.tv/GH8P-PS6C

Deel deze pagina