Nieuwsbericht

Welkom Nieuws Egbert de Vries benoemd als wethouder, Hans van Harten interim-directeur AFWC en PWNR

Egbert de Vries benoemd als wethouder, Hans van Harten interim-directeur AFWC en PWNR

Leestijd: 3 min

Vanavond is Egbert de Vries geïnstalleerd als wethouder Water, Verkeer en Vervoer en Luchtkwaliteit voor de gemeente Amsterdam. Hans van Harten is de komende maanden interim-directeur van de AFWC en het PWNR. Hans is een goede oude bekende. Hij was de voorganger van Egbert en maar liefst twaalf en een half jaar directeur van de federatie. 

Vanmiddag om 13.00 uur werd Egbert tijdens een hoorzitting van de gemeenteraad met warme woorden voorgedragen door de fractievoorzitter van de PvdA Sofyan Mbarki: "Een kundig wethouder die met zijn kennis en inzet onmisbaar is voor het collectief. Degelijk, betrouwbaar en sociaal."

We bedanken Egbert van harte voor zijn niet aflatende inzet in de afgelopen 6,5 jaar bij de AFWC en PWNR. Hij vertelde de raadsleden, dat hij de corporaties gaat missen. "De corporaties staan middenin het sociale domein. Er is veel zorg voor kwetsbare bewoners en buurten, voor betaalbaar wonen en een eerlijke verdeling van woningen". Nul20 maakte een afscheidsinterview met hem.

 Hans van Harten vertrok enige tijd na de raadsverkiezingen van 2014. “Ik wilde actief blijven in de volkshuisvesting én graag meer tijd voor andere dingen. Het was toen een natuurlijk moment om te gaan zodat mijn opvolger Egbert aan de slag kon met een nieuwe wethouder en een nieuwe raad.”
 
Hans woont in Amersfoort en wordt in februari 65 jaar. In de afgelopen jaren werkte hij part time als secretaris voor de samenwerkende corporaties in de regio Utrecht. “Daarnaast ben ik in de vrijwilligerssfeer actief geworden, ook in bestuurlijke zin. Zo ben ik betrokken bij de Open Monumentendagen in mijn stad en ben ik stadsgids geworden. Hartstikke leuk!’
 
Hans: “Het telefoontje om tijdelijk weer mijn oude functie op te pakken kwam onverwacht, maar ik heb er niet lang over hoeven na te denken. Ik ben graag bereid om de federatie voor een aantal maanden te helpen. Natuurlijk is er veel veranderd maar ik heb de ontwikkelingen in deze regio goed gevolgd. Bovendien ken ik nog behoorlijk wat collega’s en relaties.”
Hans benadrukt dat in brede kring het besef weer is gegroeid dat corporaties onmisbaar zijn als het gaat om betaalbaar en goed wonen. “Ik ben onder de indruk van waar corporaties in Amsterdam en de regio allemaal mee bezig zijn en hoe ze daarin gezamenlijk optrekken.”
Hij pakt de draad dus graag weer op. “Mijn rol zal wat beperkter zijn omdat ik dit parttime (maximaal drie dagen per week) ga doen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met het team de trein rijdende gaan houden. Ik verheug me op de samenwerking.”