Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

International Social Housing Festival 13 - 21 juni in Amsterdam

Publicatiedatum: 27-03-2017

De AFWC is een van de initiatiefnemers van het eerste International Social Housing Festival (ISHF). Dit vindt plaats van 13 tot en met 21 juni 2017 in Amsterdam. Het festival wil met allerlei activiteiten de toegevoegde waarde laten zien van volkshuisvesting voor samenlevingen in allerlei Europese landen.

Een dak boven je hoofd behoort tot de universele rechten van de mens. Zorg voor goede en betaalbare huisvesting voor iedereen kent inmiddels een lange traditie. Het ISHF besteedt daar gedurende 10 dagen aandacht aan met 41 evenementen, georganiseerd door 30 partijen op 8 plaatsen in Amsterdam (conferenties, workshops, lezingen, rondleidingen, presentaties, tentoonstellingen, films, debatten, installaties, activiteiten voor kinderen en nog veel meer).

Het ISHF richt zich op drie thema’s:
•    Diversificatie
•    Migratie naar steden
•    Segregatie en ongelijkheid

Het ISHF is bedoeld voor mensen die zich op professioneel gebied met volkshuisvesting bezighouden, maar ook voor huurders en andere geïnteresseerden. Het festival is een gezamenlijk initiatief van het Amsterdamse School Museum Het Schip, Aedes (vereniging van woningcorporaties), Housing Europe (the European Federation of Public, Cooperative and Social Housing), de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en de Gemeente Amsterdam.

De jaarbijeenkomst van de AFWC is één van de evenementen van het Social Housing Festival en vindt plaats op maandag 19 juni 2017. Meer informatie over het programma volgt in april. 

Naar de website www.socialhousingfestival.com

 

Deel deze pagina