Nieuwsbericht

Welkom Nieuws Jeroen van der Veer scriptieprijs

Jeroen van der Veer scriptieprijs

Leestijd: 3 min

Om ons te laten inspireren zijn we op zoek naar masterscripties met de meeste impact op ons werkterrein: de volkshuisvesting. Een kundige jury kiest de beste scriptie uit.

 

Wonen is een hot topic in Nederland. Bij de AFWC weten we dat als geen ander. We zetten ons dagelijks in voor de volkshuisvesting en adresseren, samen met corporaties, de Amsterdamse woningnood en de leefbaarheid in de stad. Help jij ons mee?

Scriptieprijs

Om ons te laten inspireren zijn we op zoek naar masterscripties met de meeste impact op ons werkterrein: de volkshuisvesting. Een kundige jury kiest de beste scriptie uit. Als jouw scriptie een vernieuwende kijk biedt op een volkshuisvestelijk onderwerp kun je deze insturen en meedingen naar eeuwige roem en de hoofdprijs van duizend euro. In februari 2022 organiseren we een feestelijke bijeenkomst met ons netwerk en geven we de winnaar een podium om zijn verhaal te doen.

Voorwaarde voor deelname

Alle scripties komen in aanmerking die in de ruimste zin des woords de volkshuisvesting belichten in relatie tot een van de volgende thema’s:

 • Uitbreiden, verdichten en vernieuwen van de stad
  bijvoorbeeld de effecten van herstructurering of de vraag naar tiny houses 
 • Passend wonen
  bijvoorbeeld de vraag naar jongerenwoningen of de effecten van tijdelijke huurcontracten
 • Thuis in de wijk
  bijvoorbeeld de gentrificatie van buurten of de draagkracht van wijken                                                           
 • Energietransitie en duurzaamheid
  bijvoorbeeld energiegedrag van bewoners of het stimuleren van draagvlak voor verduurzaming

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

 • Het gaat om een masterscriptie
 • De scriptie is in het Nederlands of Engels geschreven
 • De scriptie is beoordeeld met minimaal een 8 of heeft een aanbevelingsbrief van de begeleider
 • De scriptie is in september 2021 afgerond

Deelname

Wil je meedoen aan de Jeroen van der Veer scriptieprijs? Je kunt jouw scriptie tot 18 oktober 2021 inzenden. Stuur het bestand samen met je naam, jouw contactgegevens en die van je begeleider aan  breemerafwcnl

Jeroen van der Veer

Jeroen was jarenlang dé onderzoeker van de AFWC, van de betrokken woningcorporaties en van de hele stad. Hij wist alles over de volkshuisvesting (lokaal, landelijk en internationaal) en heeft velen met zijn kennis geïnspireerd. In 2020 overleed Jeroen, na een kortstondig ziekbed, op 56-jarige leeftijd. De Jeroen van der Veer prijs is een eerbetoon aan wat hij voor de volkshuisvesting heeft betekend.