Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Woonduur omzetten in inschrijfduur nog tot 31 december - Verlengingskosten omlaag

Publicatiedatum: 30-11-2015

Inwoners Stadsregio Amsterdam kunnen tot 31 december hun woonduur omzetten in inschrijfduur bij WoningNet. Toename van inschrijvingsgelden zal leiden tot een korting op verlengingskosten van inschrijving bij WoningNet.

Inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang hebben nog tot 31 december om hun woonduur om te laten zetten in inschrijfduur door zich in te schrijven bij WoningNet. Zo vergroten zij hun kans op een sociale huurwoning, mochten zij die in de toekomst nodig hebben.

 

Vanaf dit jaar is vanwege een wetswijziging de woonduur van inwoners van de Stadsregio niet meer bepalend voor de toewijzing van een sociale huurwoning. Alleen de inschrijfduur bij WoningNet telt nog. De Stadsregio, gemeenten en woningcorporaties adviseren daarom alle inwoners van de stadsregio deze weken nogmaals nadrukkelijk om zich vóór 31 december 2015 in te schrijven, als ze hun woonduur naar inschrijfduur willen laten omzetten. De Stadsregio, gemeenten en corporaties voeren hiervoor samen campagne.

 

De extra inschrijvingen leiden er waarschijnlijk toe dat de dienstverlening van WoningNet kostendekkend wordt. Tot dit jaar was dat niet het geval en waren de kosten hoger dan de som van de inschrijvingsopbrengsten. Winst maken met WoningNet is niet het doel van de corporaties. Na 31 december 2015 worden daarom de opbrengsten van alle nieuwe inschrijvingen afgezet tegen de extra kosten die nu worden gemaakt. Na deze evaluatie besluiten de corporaties komend voorjaar welk bedrag iedereen die dan ingeschreven staat bij Woningnet, in de vorm van een korting op de verlengingskosten, terugkrijgt. Dit is de meest eerlijke bestemming van de meeropbrengsten en komt direct ten goede aan de mensen die staan ingeschreven. 

 

Meer informatie over de regeling vindt u op www.woningnetregioamsterdam.nl

 

 

Deel deze pagina