In haar thesis voor de master Architecture, Urbanism and Building Sciences (TU Delft) kijkt Daphne naar de invloed van de gebouwde omgeving op de veerkracht, de mate waarin buurten een toename van kwetsbare bewoners aankunnen. In twee veerkrachtige buurten analyseert zij welke elementen van de gebouwde omgeving de veerkracht versterken. De aanwezigheid van laagdrempelige (sociale) voorzieningen, onderhoud van de openbare ruimte, en programma’s die in de bevolking investeren blijken essentiële factoren te zijn.
Kim heeft voor haar master Architecture and the Built Environment onderzocht hoe ingrijpend herstructureringsbeleid in Rotterdam bewoners met een laag inkomen heeft verdreven en heeft bijgedragen aan een zekere tweedeling binnen de stad. Aangezien de nieuwe Rotterdamse woonvisie uit 2024 nog steeds grootschalige top-down buurtmenging beoogt, stelt Kim een alternatief voor vanuit een integrale visie op menging. Zij doet dit met een herontwerp voor de Tweebosbuurt, waarbij ze verdichting mogelijk maakt zonder dat de oorspronkelijke gemeenschap hoeft te wijken.
Hoe droeg Centraal Wonen als leefvorm bij aan de emancipatie van vrouwen vanaf de jaren 70? Dat is wat Zomer heeft uitgezocht voor haar master Stadsgeschiedenis. Door diep de archieven in te duiken laat ze zien hoe Centraal Wonen sterk is verbonden met feministische idealen uit die tijd, en hoe Centraal Wonen zelf de sleutel tot emancipatie voor veel vrouwen is geweest. Tegelijkertijd wordt aangetoond hoe bepaalde groepen een passend stedelijk leven kunnen opeisen en de toekomst naar hun hand kunnen zetten door directe invloed uit te oefenen op de manier waarop zij wonen.