Welkom Nieuws Het grote woondebat 7 maart in Pakhuis de Zwijger

Het grote woondebat 7 maart in Pakhuis de Zwijger

Leestijd: 2 min

Méér woningen. Duurzame woningen. Betaalbare woningen. En een buurt waarin je je thuisvoelt. Wonen is hét thema van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wat zijn de issues? Welke keuzes moeten we maken? Waar liggen de verschillen tussen de politieke partijen en hoe krijgen zij de Amsterdammer aan hun kant? Dit komt aan de orde tijdens het grote woondebat in Pakhuis de Zwijger op 7 maart aanstaande. Het debat is gratis te bezoeken of te volgen via Livecast. Ook AT5 zendt het debat (deels) rechstreeks uit.

Denken in oplossingen

Net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen en de landelijke verkiezingen, vindt het woondebat anders plaats dan de meeste debatten. In een voorbereidende sessie wordt de lijsttrekkers gevraagd samen oplossingen te bedenken voor de grote vraagstukken op gebied van wonen. Deze uitkomsten presenteren zij tijdens het debat. Hierop reageren de andere partijen en ook het publiek kan hierop reageren. Zowel de mensen in de zaal als thuis.

Verduurzaming, Wooncrisis en Sterke buurten
De volgende 3 vraagstukken worden voorgelegd:

 1. Verduurzaming – Amsterdamse woningen moeten verduurzamen. Hoe zorgen we dat dit zo snel mogelijk gebeurt en dat de kosten niet worden afgewenteld op de bewoners van sociale huurwoningen? (Denk, PvdD, SP).
 2. Wooncrisis – Hoe zorgen de Amsterdamse partijen dat er meer sociale huurwoningen komen? (Bij1, GroenLinks, VVD)
 3. Sterke buurten – Hoe zorgen wij ervoor dat de woonomgeving bijdraagt aan gelijke kansen? (D66, PvdA, nnb)

Aan het debat doen mee...

 • Bij1, Nilab Ahmad
 • D66, Reinier van Dantzig
 • Denk, Sheher Khan
 • Groenlinks, Rutger Groot Wassink
 • PvdA, Marjolein Moorman
 • PvdD, Johnas van Lammeren
 • SP, Jakob Wedemeijer
 • VVD, Claire Martens

Wil je het debat bijwonen?

Dat kan op verschillende manieren. In de zaal bij Pakhuis de Zwijger, via livecast. Meld je online aan via Het grote Woondebat,  Pakhuis de Zwijger. Toegang is gratis.