Terugkijken naar de Jaarbijeenkomst van de AFWC, een 'talkshow' in De Zwijger

Leestijd: 2 min

Op dinsdag 23 juni a.s. organiseerden wij in samenwerking met Pakhuis de Zwijger onze jaarbijeenkomst via een online verbinding.

Elk jaar presenteert de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties nieuws en cijfers over de prestaties van de Amsterdamse woningcorporaties. Dit jaar organiseerden we op 23 juni  in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een heuse talkshow.  Wethouder Laurens Ivens werd geïnterviewd over ons nieuwe online Jaarbericht en  in  twee gespreksronden bespraken we het onderwerp: hoe betrek je bewoners bij de transitie van aardgas naar warmte. 

Natasja van den Berg (Pakhuis de Zwijger) gaf leiding aan de dialoog over de mogelijkheid van het versnellen van de energietransitie naar aardgasvrij en het betrekken van bewoners.  Een actueel onderwerp in Amsterdam! Binnen het project 'de Amsterdamse Warmtemotor'  onderzoeken corporaties, gemeente en energiebedrijven hoe tienduizenden Amsterdamse woningen op het bestaande warmtenet kunnen worden aangesloten. Instemming van bewoners is hiervoor essentieel. Wat is belangrijk voor hen?  Hoe kunnen corporaties en gemeente de bewoners de beste betrekken? En is een versnelde aanpak – juist in coronatijd – voor de hand liggend en reëel?

In de eerste ronde gingen  experts Marjan Minnesma (Urgenda), Marie-Thérese Tettero-Mathijsen (Over Morgen) en hoogleraar duurzaam bouwen, Anke van Hal (Nyenrode) in gesprek hierover. In de volgende ronde kwamen Bert Halm (bestuurder Eigen Haard),  Arno van Gestel (Vattenfall), Peter Weppner van de Federatie van Amsterdamse Huurderskoepels en Wybo Jurgens, projectmanager aardgasvrije wijken bij, de gemeente Amsterdam aan het woord. Kijkers konden via de chat hun vragen indienen en die werden door de moderator meegenomen in de discussie. 

Heb je de talkshow gemist? 

Terugkijken kan via deze link  op de website van Pakhuis de Zwijger >