Ondertekening prestatieafspraken 2024-2027: Samen werken aan de volkshuisvesting

Leestijd: 1 min

Gisteren ondertekenden de Gemeente Amsterdam, de Amsterdamse woningcorporaties en de Federatie van Amsterdamse Huurderskoepels de nieuwe prestatieafspraken voor 2024-2027: Samen werken aan de volkshuisvesting.

De corporaties bouwen 1.900 tot 2.500 nieuwe sociale huurwoningen per jaar en verbeteren en verduurzamen zo’n 30.000 woningen. De huurders en huurderskoepels krijgen een grotere rol in de uitvoering van de afspraken en we gaan nauwer samenwerken aan de leefbaarheid in de wijken. Daarnaast zetten we in op gemengde wijken door het beperken van verkoop van sociale huurwoningen in negen gebieden in de stad.

Anne-Jo Visser, directeur AFWC over het resultaat: “We zijn blij dat we voor de komende vier jaar afspraken hebben gemaakt met de gemeente en huurderskoepels. In een tijd van woningnood, de overstap op een duurzame samenleving en de wens op buurten sterker te maken, is het goed dat er realistische en stevige afspraken zijn gemaakt. Voor onze huurders en voor onze toekomstige huurders. Wij blijven doorgaan met verduurzamen en verbeteren, samen met bewoners inzetten op sterke en diverse buurten en met doorbouwen voor lage en middeninkomens. “

Lees hier alle afspraken