Geen objecten gevonden

Interview met directeur AFWC

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) vierde tussen 23 maart 2017 en 23 maart 2018 haar honderdjarige samenwerking. Bij de leden blijft er een grote behoefte om nauw met elkaar samen te werken in de Federatie. Samen blijven de corporaties zich inzetten voor het betaalbaar houden van wonen in de stad.

'De toekomst zal ons aantoonen dat het een daad van wijs beleid is geweest, in Amsterdam de verschillende bouwvereenigingen in één organisatie saam te brengen: in eenheid zit kracht'.

Het was duidelijke taal die de voorzitter van de net opgerichte 'Federatie van Amsterdamsche Woningbouwvereenigingen' in het eerste jaarverslag gebruikte om de samenwerking tussen zestien hoofdstedelijke woningbouwverenigingen te verklaren. Het was niet vanzelfsprekend dat op 23 maart 1917 zoveel verschillende organisaties met een uiteenlopende achterban hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst zetten. Maar de grote woningnood en het tekort aan bouwmaterialen maakten dat over deze ideologisch barrières heen kon worden gestapt.

Bij de leden van de Federatie is er nog altijd een grote behoefte om op allerlei gebieden nauw met elkaar samen te werken. Perioden van eensgezindheid en onderlinge verdeeldheid mochten zich de afgelopen honderd jaar afwisselen, maar uiteindelijk bleken de voordelen van een krachtenbundeling altijd weer groter. Dat is nu niet anders, vertelt Federatie-directeur Egbert de Vries. 'Onze leden willen in onderhandelingen met de gemeente en andere stakeholders het liefst samen optrekken. Bovendien willen ze van elkaar leren en gezamenlijk nieuwe vragen vanuit de samenleving verkennen. Voor een gemeente is het ook een stuk gemakkelijker om afspraken te maken met één organisatie en niet zesmaal te hoeven onderhandelen met onze achterban.

Het hele interview met Egbert de Vries verscheen in  nieuwsmagazine Nul20 in maart 2017 >

In het juninummer verscheen een katern met een essay over heden en toekomst van de Amsterdamse volkshuisvesting en de bijdrage van de woningcorporaties. Ook een interview met vijf jonge corporatiemedewerkers en een overzicht van gerealiseerde sociale huurprojecten waar onze leden bijzonder trots op zijn. 

In juni organiseerden we als hoogtepunt van het Jubileumjaar het eerste internationaal social housing festival in Amsterdam. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden