Geen objecten gevonden

Over AFWC

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties bestaat sinds 1917 en is de belangenvereniging van alle aangesloten woningcorporaties in Amsterdam. 

Onze werkzaamheden zijn op hoofdlijnen: 

  • Netwerken stimuleren en onderhouden namens onze leden 
  • Fungeren als lokaal en regionaal centrum voor kennis over de woningmarkt, vergaren van gegevens over alle 15 corporaties in de Noordvleugel van de Randstad 
  • Vergaren van relevante kennis over ontwikkelingen binnen en buiten de sector en delen met onze leden
  • Hun belangen vertegenwoordigen bij relevante stakeholders
  • Shared services en diensten verlenen

Samen willen we bijdragen aan goed en betaalbaar wonen in Amsterdam. Mensen met een laag inkomen vormen onze primaire doelgroep. Wij werken aan betaalbare en kwalitatief goede sociale huurwoningen. Samen met gemeente en maatschappelijke partners werken we ook aan leefbaarheid in de buurten en aan voorzieningen voor wonen en zorg. 

In 2007 is bij ons 90-jarig bestaan door documentairemaker Roul Meijer een film gemaakt over 90 jaar sociale woningbouw in Amsterdam getiteld 'Van krot naar woongenot'. De film laat zien wat de corporaties hebben gedaan om het wonen voor Amsterdammers te verbeteren en toont ook de geschiedenis van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. 

Bij ons honderdjarig bestaand in 2017 hebben we diverse evenementen georganiseerd en werd een speciaal katern gepubliceerd in Nul20. Kijk hier voor ons geschiedenisverhaal. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden